Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Kosovës, Meliza Haradinaj-Stublla zhvilloi sot një takim me anëtarët e Komisionit për Politikë të Jashtme të Kuvendit të Shqipërisë, kryesuar nga Mimi Kodheli, e cila sapo është zgjedhur edhe Zëvendës presidente e Asamblesë Parlamentare të NATO-s.

Në këtë takim, siç informoi ministria u diskutua për situatën aktuale politike në Kosovë dhe rajon si dhe për nevojën e bashkërendimit të politikës së jashtme në mes të Kosovës dhe Shqipërisë, duke avancuar interesat strategjike të të dyja vendeve si shtete, të cilat rrugëtimin euroatlantik e kanë të paalternativë.

Ministrja Haradinaj-Stublla tha se Kosova duhet të fillojë përgatitjet për avancimin e rrugës integruese të Kosovës në NATO si një nga top prioritetet e saj të politikës së jashtme dhe të vazhdojë rrugën drejt integrimit të plotë Euro-Atlantik. Në këtë kontekst, siç informoi ministria, Haradiaj-Stublla vlerësoi rolin e NATO-s në Kosovë dhe praninë e saj në rajon si ofrues i sigurisë, paqes dhe stabilitetit në Ballkanin Perëndimor.

Haradinaj-Stublla vlerësoi me këtë rast punën ndër-institucionale midis shteteve, duke marrë si shembull reagimin e shpejtë si sot një vit më parë në tragjedinë e tërmetit, të Ministrisë së Mbrojtës të Kosovës dhe pjesëtarëve të FSK-së, që dëshmuan përgatitje të lartë, kapacitete profesionale dhe gatishmëri për t’u përballë me sfida të tilla.

“Republika e Shqipërisë është partneri ynë i natyrshëm strategjik dhe një shtet simotër – thellimi i marrëdhënieve midis dy shteteve tona duhet të jetë në nivel mbi atë bilateral, në veprimtarinë e përbashkët për mbrojtjen e interesave të shqiptarëve kudo që janë”, u shpreh ajo.

Ministrja, po ashtu, vlerësoi rolin e Komisionit për Punë të Jashtme në Kuvendin e Shqipërisë në mbështetje të nismave dhe proceseve lidhur me Kosovën. Duke folur për procesin integrues të Shqipërisë, ministrja Haradinaj-Stublla tha se pret që procesi i integrimit në BE për Shqipërinë të hapet shpejt dhe të hapë perspektiven konkrete edhe për Kosovën.