Apple do të paguajë 113 milionë dollarë për të zgjidhur akuzat se ngadalësoi iPhone-t e vjetër.

Tridhjetë e tre shtete amerikane pretenduan se Apple e kishte bërë këtë për t’i shtyrë përdoruesit të blinin pajisje të reja, transmeton rtv21.tv.

Miliona njerëz u prekën kur modelet e iPhone 6 dhe 7 dhe SE u ngadalësuan në 2016 në një skandal që u quajt bateri.

Apple nuk pranoi të komentojë, megjithatë, ajo më parë ka thënë se telefonat ishin ngadalësuar për të ruajtur jetën e baterisë.

Marrëveshja është e ndarë nga një marrëveshje e propozuar që Apple arriti në mars për të paguar pronarët e prekur të iPhone deri në 500 milionë dollarë./21Media