Arabia Saudite bën thirrje për “përmbajtje” mes sulmeve iraniane ndaj Izraelit

Ministria e Punëve të Jashtme e Arabisë Saudite shprehu shqetësime për “përshkallëzimin e fundit ushtarak” në rajon dhe “pasojat e mundshme të rënda” të tyre pas sulmeve me dron dhe raketa iraniane të drejtuara ndaj Izraelit.

“Ministria ripohon qëndrimin e Mbretërisë që thekson nevojën që Këshilli i Sigurimit (OKB) të marrë përgjegjësinë për ruajtjen e paqes dhe sigurisë ndërkombëtare, veçanërisht në këtë rajon shumë të ndjeshëm për paqen dhe sigurinë globale”, shtoi ministria saudite.

Ministria theksoi rëndësinë e “parandalimit të çdo përkeqësimi të mëtejshëm” të krizës, duke paralajmëruar “pasoja të rënda” nëse situata përkeqësohet.

Back to top button