Disa mënyra për të trajtuar dhe parandaluar mpirjet

Disa mënyra për të trajtuar dhe parandaluar mpirjet

Mpirja në duar apo këmbë mund të jetë me të vërtetë e mërzitshme, ajo ushtron presion të përkohshëm mbi nervat e pjesëve të trupit.

Për një kohë, tani kjo gjendje njihet si Parestezi (është një ndjesi jonormale e lëkurës p.sh., ndezje, djegie ose mpirje në lëkurë) pa ndonjë shkak fizik të dukshëm.

Sapo presioni të shpërndahet, çdo gjë bëhet normale përsëri. Megjithatë, ndonjëherë ky problem mund të jetë një shenjë e problemeve të tjera të rënda themelore, përcjell rtv21.tv

Nervat mbajnë sinjale elektrike për të komunikuar me pjesët e tjera të trupit dhe këto sinjale janë transmetuar në shpinën tuaj dhe pastaj në pjesën specifike të trurit që lidhet me veprimin. Për shembull, kur prekni një pllakë të nxehtë, truri juaj i thotë trupit tuaj të heqë duart menjëherë, duke marrë rrezikun dhe nivelin e nxehtësisë. Humbja e ndjesisë në këmbë dhe duar është shkaktuar nga kompresimi i përkohshëm i këtyre nervave.

Shenjat

Një këmbë me ndjesi shpimi

“Rënia në gjumë” e asaj zone të veçantë mpirjeje

Lëkura e nxehtë dhe e ftohtë

Një lloj i ndjesisë së kruajtjes

Shkaqet e parestezisë:

Mungesa e vitaminës: Kjo është një nga shkaqet më të zakonshme të ndjeshmërisë në duar ose këmbë. Mangësia e vitaminës B, B1, B6, B12 ose Vitamina E mund të shkaktojë këtë çështje. Përveç kësaj, shumë vitamina, D dhe vitamina B6 mund të shkaktojnë një ndjesi shpimi gjilpërash në duar ose këmbë.

Infeksionet: Infeksionet si herpes dhe HIV / AIDS zakonisht mund t’ju japin lëkurën e nxehtë dhe të ftohtë dhe ndjenjën e ndjesisë së shpimeve nga koha në kohë.

Lëndimi: Nervat mund të ngjeshen në një aksident ose nga kryerja e ushtrimit të gabuar, si heqja e peshave që janë shumë të rënda.

Alkooli: Një nga problemet e shumta që mund të shkaktojë alkooli është dëmtimi i nervit – një gjendje e quajtur neuropati alkoolike.

Ilaçet dhe toksinat: Toksina mjedisore si plumbi, arseniku dhe merkuri në sistemin tuaj mund të ndikojnë në funksionin e nervave tuaja.

Sëmundjet sistemike: Sëmundjet sistemike si dëmtimi i mëlçisë, sëmundjet e gjakut, pabarazitë hormonale dhe diabeti mund të shkaktojnë parastezi, përcjell rtv21.tv

Kush merr parastezi?

Gjinia: Gratë kanë më shumë gjasa të marrin parestezinë, sepse kanë kanale nervore më të ngushta.

Sëmundjet tiroide: Kjo gjithashtu rrit rrezikun e sindromës së tunelit të kyçit të dorës.

Shtrirja: Shtrirja e apo mos lëvizja e muskujve mund të rrisë shanset për të marrë parestezinë.

Trashja: Nervat do të ngjeshen për shkak të peshës shtesë të trupit.

Përdorimi i tepruar: Njerëzit që kanë një stil jetese të palëvizshmërisë ose punojnë me shumë pak në lëvizje, kanë më shumë gjasa të kenë dëme nervore ose parastezi.

Opsionet e trajtimit

Pushimi: Trajtimi më i njohur dhe efektiv është pushimi i indit që aktualisht është nën presion.

Terapia fizike: Forcimi i muskujve që rrethon nervin duke përdorur disa ushtrime dhe terapi fizike mund të lehtësojë gjendjen dhe parandalimin e saj nga përsëritja, duke përmirësuar gamën e lëvizjes dhe fleksibilitetit.

Medikamentet: Ka disa ilaçe të mundshme që përdoren për trajtimin e parestezisë, por është një rrezik i komplikimeve, prandaj sugjerohet që të konsultoheni me një mjek dhe të merrni dozën e rekomanduar.

Parandalimi

Duke mbajtur disa gjëra të vogla në mendje, ju mund të shmangni zhvillimin e parestezisë dhe mpirjes në trup.

Ushtroni çdo ditë për të mbajtur qëndrimin e mirë.

Shmangni dëmtimet gjatë trajnimit të forcës ose në jetën e përditshme gjatë ngritjes së peshave ose lëvizjes së trupit pa kujdes.

Mos bëni të njëjtën lëvizje çdo ditë. Për shembull, nëse jeni punonjës zyre dhe ju kërkohet të uleni për orë të tëra në fund, sigurohuni që të merrni pushime të shpeshta për disa minuta dhe të bëni një shëtitje për të lëvizur muskujt./21Media