Gazrat e stomakut janë ndër problemet e shpeshta prej të cilave vuan një pjesë e mirë e popullatës

Gazrat e stomakut janë ndër problemet e shpeshta prej të cilave vuan një pjesë e mirë e popullatës

Vështirësia që organizmi manifeston në shpërbërjen e një sërë ushqimesh, si dhe gëlltitja e ajrit janë ndër faktorët më të shpeshtë që çojnë në formimin e gazrave në aparatin tretës.

Gazrat mund të manifestohen gromësirave apo çlirimit nëpërmjet zorrës së trashë.

Këto janë arsyet pse një njeri mund të mos ndihet mirë dhe të ketë këtë problem.

– Pijet e gazuara bëjnë që zorra e trasha të mbushet me ajër.
– Ngrënia e ëmbëlsirave janë përgjegjëse për gazrat.
– Brokoli, lakra dhe lulelakra përmbajnë sulfur dhe jo vetëm që shkaktojnë gazra, por këto të fundit kanë dhe një erë më të rëndë.
– Lindja natyrale mund të dëmtojë muskujt dhe nervat rreth anusit, duke bërë që për disa muaj pas lindjes të lëshoni shumë gazra.