Larg sallave të ftohta të Institutit të Arteve të Bukura Spanjolle, Andoni Bastarrika ndryshoi rrugën e tij për t’u bërë artisti me përvojë në rrugë.

Rastësisht gjeti se cili ishte misioni i tij në jetë: bashkimi i njerëzve përmes fuqisë së artit dhe imagjinatës.

Por, akoma, pas 10 vjetësh nga krijimi i skulpturave më mahnitëse dhe më reale të rërës, sipas vetë Bastarrika, “ai ende po zbulon se çfarë mund të bëjnë duart e tij sepse është rëra që dikton se çfarë forme përcakton të marrë”./21Media