Duke qenë të lindur në epokën moderne, ne shpesh harrojmë se si ishin gjëra para nesh. Njerëzit mund ta dinin vetëm se si dukej dikush duke u bazuar në vizionin subjektiv të një artisti ose një foto bardh e zi.

Megjithë, përpjekjet e artistëve, pikturat rrallë mund të arrijnë nivelin e realizmit që mund të bëjnë fotografitë. Dhe kështu, njerëzit shpesh pyesin se si dukeshin disa nga figurat më të famshme historike me të gjithë subjektivitetin e hequr nga imazhi. Bas Uterëijk, një fotograf nga Amsterdam i cili ka një prapavijë në grafika kompjuterike, animacion 3D dhe efekte speciale, ngadalë por me siguri përpiqet të sigurojë përgjigjen për këtë pyetje, shkruan rtv21.tv.

Ai filloi në vitin 2019. Pasi eksperimentoi me fotografinë e Billy Kid dhe pa rezultate pozitive, Uterwijk vendosi të provojë të rikrijojë dikë që jetonte në një epokë ku nuk kishte fotografi. Ai u përpoq me Napoleonin, por nuk donte të ndante rezultatet sepse ato ishin “të bukura, por jo të përsosura”. Rreth disa muaj më parë, ai u kthye në Napoleon dhe e provoi edhe një herë. “Softueri me të cilin unë punoj po zhvillohet shpejt,” tha ai, kështu që e kuptoi se prova në një kohë të mëvonshme mund të sjellë rezultate më të mira.

Ju mund të shihni se si doli Napoleoni i tij “aktual” në figurën më poshtë./21Media