Nëse keni vendosur këmbë në një muze të artit grek dhe romak, me siguri keni parë rreshtat e busteve të betonit. Sidoqoftë, atyre iu mungojnë ngjyrat. Por, artisti me emrin, Haround Binous po i rikthen në jetë perandorët me pluhur në një seri ilustrimesh hiper-realiste.

Djaloshi nga Universiti de Lausanne në Zvicër është duke kombinuar fytyrat e perandorëve me Photoshop dhe referenca historike për të ringjallur të gjithë perandorët romakë, nga Augustus deri në Valentinian III, shkruan rtv21.tv.

Rezultati është kaq i saktë dhe i vërtetë për jetën, këto buste antike me flokë të harlisur dhe rrezet e puthura nga dielli mund të kalonin lehtësisht si aktorët e listës A në Hollywood./21Media

1.Augustus

7 Caligula

4 Nero

2 Galba

8 Domitian

6 Gordian II

5 Philip The Arab

3 Philip II