Asambleja Parlamentare e NATO-s njeh Rusinë si “shtet terrorist”

Një rezolutë që njeh Rusinë si “shtet terrorist” u miratua nga të 30 anëtarët e aleancës së NATO-s, duke mbështetur plotësisht propozimet e delegacionit ukrainas në Asamblenë Parlamentare, siç raportoi kreu i delegacionit të përhershëm të Ukrainës në Kuvendi, Yehor Cherniev.

Rezoluta gjithashtu bën thirrje për krijimin e një gjykate të posaçme ndërkombëtare për agresionin rus në Ukrainë, tha Cherniev. Dokumenti përfshin gjithashtu kërkesat e Ukrainës për të rritur ndihmën ushtarake, zhvillimin e hapave konkretë në lidhje me pranimin e Ukrainës në NATO dhe krijimin e një mekanizmi për të mbledhur kompensim nga Rusia për dëmet e shkaktuara nga agresioni i saj, sipas diplomatit ukrainas.

Rezoluta do t’u dërgohet qeverive dhe parlamenteve të të gjitha vendeve anëtare të NATO-s. Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara miratoi një rezolutë më 14 nëntor që thotë se Rusia duhet të mbahet përgjegjëse për shkeljet e ligjit ndërkombëtar gjatë luftës së saj në Ukrainë dhe të paguajë dëmshpërblime të luftës.

Sipas votimit, 94 vende votuan pro masës, 14 vende, përfshirë Kinën dhe Iranin, votuan kundër, ndërsa rreth 73 vende abstenuan./21Media

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button