5 Shembuj pse bota ka nevojë më shumë për drejtësi sesa për barazi

5 Shembuj pse bota ka nevojë më shumë për drejtësi sesa për barazi

Bota ka nevojë më shumë për drejtësi se sa për barazi. Edhe pse si fjalë mund të mendohen të njejta ato në kuptimin e tyre janë të ndryshme. Barazi do të thotë të trajtosh të gjithë njejtë, ndësa drejtësi t’i japësh secilit atë që e meriton, shkruan BrightSide, përcjellë rtv.21.tv.

Pasi që të gjithë e kanë të vështirë t’i dallojnë këto të dyja, janë listuar pesë shembuj për të theksuar dallimet mes tyre.

Secili ka pikat e tij të forta dhe të dobta, dhe nuk është në rregull t’i krahasosh dobësitë e tjetrit me pikat tua të forta ose e kundërta.

Është më e arsyeshme t’i trajtosh njerëzit me drejtësi, ashtu si e meritojnë se sa barabartë edhe pse nuk e meritojnë.

Barazia nuk mund të arrihet në një shoqëri utopiane, sado që është e mirë idea nuk është e mundur të krijohet. Jo sepse nuk është e mundur të krijohet një fillim i barabartë, por përfundimi nuk do të jetë i tillë.

Të jeshë i drejtë në barazi, do të thotë se edhe pse një grup i njerëzve e kryejnë një punë të njejtë nuk do të thotë se e kryejnë në mënyrë të njejtë dhe me të njejtin mund.

Njerëzit janë në rregull me “jo barazinë” nëse bëhet në mënyrë të drejtë. /21Media.