Aktakuzë: “Keqpërdorimi i pozitës ose autoritetit zyrtar”

Aktakuzë: “Keqpërdorimi i pozitës ose autoritetit zyrtar”

Sokol Bashota, Enver Berisha, Fadil Gashi dhe Esat Raci, u deklaruan të pafajshëm në lidhje me akuzat me të cilat po i ngarkon prokuroria themelore në Pejë.

Sipas aktakuzës të njëjtit në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës ose autoritetit zyrtar”.

Ata akuzohen se në bashkëkryerje pasi kanë rënë dakord që së paku 6 nga 10 banesave në pronësi të Komunës se Klinës t’u caktojnë një çmim për qira për vetveten dhe për eksponentët e partive të tyre politike.

Mbi ish- kryetarin e komunës së Klinës, Sokol Bashota, po ashtu rëndojnë katër vepra penale. “Mos raportimi apo raportimi i rremë i pasurisë, i të ardhurave, dhuratave apo dobisë tjetër materiale apo detyrimeve financiare.

Ndërsa, ndaj Enver Berishës rëndojnë dy vepra penale “Mos raportimi apo raportimi i rremë i pasurisë i të ardhurave, dhuratave apo dobisë tjetër materiale apo detyrimeve financiare.

Seanca është duke vazhduar me administrimin e provave dhe dëgjimin e dëshmitareve./Kallxo.com