Komisionari i BE për Hulumtimin e Hapësirës Thierry Breton, deklaroi sot se Bashkimi Evropian do të investojë një miliardë euro për lansimin e raketave, komunikimin satelitor dhe eksplorimin e hapësirës, në mënyrë që të ruajë sukseset e tij në hapësirë dhe të mbajë ritmin me ambiciet amerikane dhe kineze.

Gjatë dekadave të fundit, Evropa ka kërkuar të ndërtojë një qasje të pavarur ndaj hapësirës dhe pionierëve rusë për të ndihmuar industrinë e saj, me sukses siç janë raketat ‘Ariane’ ose sateliti ‘Galileo’, një rival i GPS-it. /kp