Joe Biden është zgjedhur presidenti i ri i Shteteve të Bashkuara të Amerikës nga procesi i 4 nëntorit.

Sot ai ka një thirrje për të gjithë bashkëqytetarët e tij, duke treguar se detyrën deri më 20 janar të vitit të ardhshëm.

President nuk do të jem deri më 20 janar, por mesazhi im për secilin sot është: bartni maskë”, ka shkruar Biden në Twitter.

Biden ka përshëndetur sot “lajmin pozitiv në luftën” kundër koronavirusit, pas njoftimit për “përparimin e bërë drejt një vaksine të suksesshme”, por shtoi se procesi duhet “të jetë i bazuar në shkencë dhe plotësisht transparent”.

Së shpejti, pritja është që FDA të drejtojë procesin e rishikimeve dhe aprovimeve rigoroze. Procesi duhet të mbështetet në shkencë dhe të jetë transparent, në mënyrë që populli amerikan të ketë çdo besim se çdo vaksinë e aprovuar është e sigurt dhe efektive“, tha ai gjatë një fjalimi në Wilmington, Delaware.

Biden shtoi se edhe nëse një vaksinë miratohet, ajo “nuk do të jetë e disponueshme gjerësisht pas shumë muajsh”.

Prodhuesi i ilaçeve Pfizer njoftoi sot se një të dhënat paraprake tregojnë se vaksina e saj është më shumë se 90% efektive, një efikasitet shumë më i mirë se sa pritej, transmeton CNN.