Boeing 737 Max mori miratimin e Administratës Federale të Aviacionit për të hyrë në shërbimin tregtar të mërkurën në mëngjes – duke shënuar fundin e një prej tokëzimeve më të gjata të avionëve në histori.

Kanë kaluar 20 muaj që kur rregullatorët amerikanë u detyruan të tokëzonin aeroplanin pas dy përplasjeve ku mbeten të vdekur 346 njerëz, përcjell portali rtv21.tv

Në tetor 2018, Lion Air Flight 610 u rrëzua në brigjet e Indonezisë. Më pak se pesë muaj më vonë, Fluturimi 302 i Etiopian Airlines u rrëzua pranë aeroportit Addis Ababa vetëm gjashtë minuta pas ngritjes, e si pasojë e kësaj mbetën të vdekur të gjithë në bord .

Një sistem i automatizuar i kontrollit të fluturimit është keqpërdorur në të dy përplasjet, duke i lënë pilotët duke luftuar për të rimarrë kontrollin dhe lartësinë e avionit. Ky sistem nuk u përmend në manualin pilot.

Boeing vendosi të rishkruaj jo vetëm sistemin, por të gjithë programin kompjuterik të fluturimit. Drejtori i Përgjithshëm i Boeing, Dave Calhoun ka thënë se ai beson se Max është “më i sigurt se gjithsecili aeroplan më i sigurt që fluturon sot”.

Padyshim që sfida më e madhe do të jetë fitimi i besimit të publikut.

Në shtator, hetuesit e Shtëpisë lëshuan një raport të ashpër që konkludoi të metat teknike të dizajnit, supozimet e gabuara në lidhje me përgjigjet e pilotëve dhe dështimet e menaxhimit nga Boeing dhe FAA çuan në përplasje.

Piloti i American Airlines Kapiteni Dennis Tajer ka fluturuar me aeroplanë komercialë për më shumë se 30 vjet.

Edhe pse është e pabazuar, maksimumi kur Max mund të fluturojë me pasagjerë që paguajnë është në dhjetor. Linjat ajrore tani kanë për detyrë të trajnojnë pilotët e tyre – një proces që mund të zgjasë me muaj. American Airlines është e vetmja kompani ajrore amerikane që ka thënë se do të rinisë fluturimet Max në 2020.

Sindikatat që përfaqësojnë pilotët, stjuardesat dhe mekanikët kanë shprehur mbështetjen e tyre për legjislacionin dypartiak që do të forconte mbikëqyrjen e procesit të çertifikimit./21Media