Shefi i diplomacisë evropiane, Joseph Borrell sot u bëri thirrje mediave dhe shoqërisë civile në Ballkanin Perëndimor që të përfshihen në luftën kundër dezinformimit si një sfidë globale dhe një kërcënim për demokracinë.

“Qytetarët duhet të pajisen me fakte të besueshme, të sakta dhe në kohë. “Është e nevojshme të punohet në mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave themelore, të tilla si liria e shprehjes dhe pluralizmi i medias”, tha Borrell në një video-adresim në Twitter.