Britania e Madhe ka zbuluar dy raste të një varianti tjetër të ri të koronavirusit, bën të ditur ministri i shëndetësisë Matt Hancock.

Rastet në Londër dhe Anglinë veriperëndimore janë kontakte të njerëzve që udhëtuan në Afrikën e Jugut, ku u zbulua varianti.

Janë vendosur kufizime udhëtimi me Afrikën e Jugut, raporton BBC, përcjell portali rtv21.tv

Kushdo që ka udhëtuar atje gjatë dy javëve të kaluara dhe kushdo me të cilin kanë qenë në kontakt, u thuhet që të vendoset në karantinë menjëherë.

Varianti ka shkaktuar shqetësime në rritje në Afrikën e Jugut, ku ministri i shëndetësisë Zweli Mkhize paralajmëroi se “të rinjtë, njerëz të shëndetshëm më parë tani po bëhen shumë të sëmurë”.

Ai tha se vendi “nuk mund të kalojë nëpër ato që kaluam në ditët e para të pandemisë së AIDS”.

Shkencëtarët në Afrikën e Jugut thonë se varianti është “përhapur me shpejtësi” dhe është bërë forma mbizotëruese e virusit në pjesë të vendit.

Varianti është ende duke u analizuar, por të dhënat janë në përputhje me atë që përhapet më shpejt.

Është zbuluar për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar të martën.