Britney Spears ka kërkuar nga një gjykatë që të mos e kthejë babanë e saj në një rol që i dha atij kontroll mbi shumë aspekte të jetës dhe karrierës së saj.

Jamie Spears ka qenë mbikëqyrës ligjor i së bijës për 12 vjet, për shkak të shqetësimeve për shëndetin e saj mendor.

Ai përkohësisht u tërhoq nga roli i mbikëqyrjes së punëve të saj personale në vitin 2019, duke përmendur problemet e tij shëndetësore, përcjell portali rtv21.tv

Disa nga fansat e Spears besojnë se ajo ishte e detyruar në aranzhim, dhe kanë qenë duke zhvilluar një fushatë #FreeBritney.

“Britney është fuqimisht kundër kthimit të James si mbikëqyrës personal i saj”, sipas një dokumenti gjyqësor të paraqitur në Gjykatën e Lartë të Kalifornisë në Los Angeles.

Ajo sqaroi se fillimisht roli i babait të saj “e shpëtoi atë nga një kolaps, shfrytëzimi nga individë grabitqarë dhe prishje financiare” dhe e bëri atë “në gjendje të rimarrë pozicionin e saj si një këngëtare e klasit botëror “.

Sidoqoftë, ajo dëshiron që menaxheri i saj Jodi Montgomery, të mbikëqyrë përgjithmonë punët e saj personale.

James Spears gjithashtu ka pasur mbikëqyrje në çështjet e saj financiare. Ai mori kontrollin e vetëm vitin e kaluar kur bashkë-konservatori i tij, një avokat, dha dorëheqjen. Sidoqoftë, gjykatës i është thënë këngëtares që tani do të dëshironte një “fiduciar të kualifikuar korporativ” të merrte përsipër financat e saj.

Avokati i saj tha se ai priste që Jamie Spears do të kundërshtonte “në mënyrë agresive” kërkesën për ta larguar atë. Por dokumentet ligjore thanë: “Tani ne jemi në një pikë ku kujdestaria duhet të ndryshohet në mënyrë thelbësore, në mënyrë që të pasqyrojë ndryshimet kryesore në stilin e saj të jetesës dhe dëshirat e saj të deklaruara”.

Ajo zbuloi gjithashtu se Britney nuk ka në plan të performojë së shpejti. Ajo performoi për herë të fundit live në tetor 2018, përpara se të anulonte një  performancë të planifikuar  në  vitin 2019 në Las Vegas për shkak të shëndetit të keq të babait të saj, duke vënë në dukje se si “është e rëndësishme të vendosni gjithmonë familjen tuaj në vend të parë”.

Një seancë dëgjimore për çështjen e kujdestarisë  është planifikuar për të mërkurën në Los Angeles.

Britney Spears nuk ka kontrolluar financiarisht shumë prej vendimeve të saj në karrierë që nga viti 2008 në bazë të kësaj marrëveshje të miratuar nga gjykata./21Media