Burg i tillë nuk është parë asnjëherë

Burg i tillë nuk është parë asnjëherë

Të jesh i dënuar dhe të posedosh telefon dhe kompjuter tingëllon disi e pamundur por në burgun më të ri e më të madh që pritet të hapet në Britani kjo gjë është e mundur.

“HMP Berwyn” që do të hapet në Wrexham, ka një kapacitet prej 2100 të dënuarish.

Një qeli, nëse mund të quhet e tillë, do të ndahet mes dy personave dhe brenda tyre janë të përfshirë kompjuteri, telefoni, dushi dhe banja. Fatkeqësish për të dënuarit nuk do të lejohet interneti.

Por burgu, i cili ka kushtuar 256 milion euro, ka marrë shumë kritika se nuk është aq sa duhet ndëshkues.

Por drejtuesi i këtij burgu, Russ Trent, shprehet se beson se “HMP Berwyn” do të jetë mjaftueshëm rehabilitues për të dënuarit dhe do të ndihmojë që ata aftësohen profesionalist e do jenë të gatshëm për të rinisur jetën pas dënimit./21Media