Jusuf Buxhovi ka dhënë një intervistë për median serbe Kosovo Online, ku ndër të tjera ka përmendur edhe disa çështjë që ai i konsideron me rëndësi për Kosovë,përcjell Kultplus. - Kisha ortodokse serbe ka përvetësuar trashëgiminë ortodokse të krishtërimit në Kosovë e me këtë edhe trashëgiminë e krishterë shqiptare, ngaqë shumica e shqiptarëve në mesjetë i takonin kishës ortodokse;

Jusuf Buxhovi ka dhënë një intervistë për median serbe Kosovo Online, ku ndër të tjera ka përmendur edhe disa çështjë që ai i konsideron me rëndësi për Kosovë,përcjell Kultplus.

– Kisha ortodokse serbe ka përvetësuar trashëgiminë ortodokse të krishtërimit në Kosovë e me këtë edhe trashëgiminë e krishterë shqiptare, ngaqë shumica e shqiptarëve në mesjetë i takonin kishës ortodokse;

-Me pakon e Ahtisarit i është dhënë përgjigje politike trashëgimisë së krishterë në Kosovë në dobi të serbëve, por në aspektin kulturor dhe historik, në dëm të shqiptarëve;

-Kishat e krishtera në Kosovë, si të gjitha objektet tjera fetare, duhet të trajtohen pasuri kulturore e shtetit të Kosovës. Të tilla duhet t’i trajotojë edhe UNESKO’, këto ishin disa nga theksimet për të cilat ka folur Buxhovi./21Media