Roser Matas, është një ilustruese dhe nënë që e di shumë mirë se çfarë do të thotë të jesh nënë,  sa që ka përdorur përvojat e veta si frymëzim për të ilustruar amësinë në një mënyrë të thjeshtë, të ndershme dhe argëtuese.

Puna e saj ka të bëjë me gjithçka: nga netët pa gjumë të kaluar me një fëmijë që ka energji të pafund, për të zbuluar se sa kontrollues mund të bëhemi kur bëhet fjalë për personin e vogël që e duam me gjithë zemrën tonë./21Media