Ndrydhja e këmbës nuk është një problem serioz shëndetësor, pasi mund të kalojë edhe pa trajtim të specializuar

Nëse veproni në kohë, nuk do të ndjeni dhimbje dhe ndrydhja nuk do të kalojë në komplikime tjera.

Sipas Klinikës Mayo, në rast ndrydhjeje duhet të aplikoni akull sa më shpejt të jetë e mundur.

Mbushni një qese me disa kubikë akulli e mbajeni në vendin e lënduar deri në 20 minuta.

Përsëriteni këtë çdo dy-tre orë gjatë ditës së parë, pasi që akulli ndihmon në reduktimin e ënjtjes duke ngushtuar enët e gjakut./21Media