Drejtori i “Muzeut Kombëtar të Pavarësisë” në Vlorë në një lidhje direkte në programin e mëngjesit “Për Ditë të Mbarë” tha se këtij muzeu i mungon një akt i shpalljes së Pavarësisë si dhe flamuri origigjinal.

Ai tutje tha në lidhje me këto dya po bëhen hulumtime të shumta por ende nuk dihet asgjë për fatin e tyre.

“Është një akt i shpalljes se pavarësisë për të cilin po bëhen hulumtime dhe hetime nga te gjitha pikëpamjet dhe nuk dihet asgjë për fatin e saj”, ai tha se edhe Flamuri origjinal nuk gjendet ne këtë muze”, tha Dobi./21Media