Lumturia është relative, mirëpo në disa vende banorët janë shumë më të lumtur me shtetin e tyre se në vende tjera

Lumturia është relative, mirëpo në disa vende banorët janë shumë më të lumtur me shtetin e tyre se në vende tjera

3 vendet më të lumtura në botë kanë diçka të përbashkët, që mund të jetë çelësi i kësaj lumturie, shkruan rtv21.tv.

Norvegjia, Danimarka dhe Islanda cilësohen si shtetet me banorët më të lumtur në botë. Të treja këto shtete kanë së paku 24 ditë pushimi me pagesë në vit dhe së paku 26 javë pushim të lindjes.

Shkollimi i lartë është pa pagesë, e njëjtë është edhe kujdesi mjekësor. Është koha që më shumë shtete të ndjekin shembullin e tyre, për të pasur një jetesë më të lumtur./21Media