Të mërkurën, Mbretëria e Bashkuar u bë vendi i parë që miratoi vaksinën Pfizer, që do të thotë që injeksionet masive mund të fillojnë të përdorë  javën e ardhshme.

Të moshuarit, si dhe punëtorët mjekësorë, do t’u jepet përparësia kryesore, pasuar nga ata me çështje mjekësore, pastaj nga mosha.

Miratimi i Mbretërisë së Bashkuar pritet të ushtrojë presion shtesë mbi rregullatorët e FDA për të miratuar me shpejtësi vaksinën – korrespondenti kryesor fushë s së mjekë sisë në CNN, Sanjay Gupta, tha se ishte inkurajuese që nuk kishte flamuj të kuq në Mbretërinë e Bashkuar për sigurinë e vaksinës. Rregullatorët amerikanë do të shqyrtojnë të njëjtat të dhëna.

Përvoja britanike në shpërndarje mund të ndihmojë gjithashtu në udhëheqjen e autoriteteve amerikane, shkruan BBC pë rcjell portali rtv21.tv

Kjo vaksinë duhet të ruhet në rreth -70C (-94 F) dhe do të transportohet në kuti speciale deri në 5,000 doza, të paketuara në akull të thatë.

Pasi të dorëzohet, mund të mbahet deri në pesë ditë në një frigorifer. Dhe sapo të dalë nga frigoriferi, duhet të përdoret brenda gjashtë orësh./21Media