Karakteristikat pozitive të shegëve janë të shumta duke veçuar efektet që i ka për hipertensionin dhe presionin e lartë të gjakut.

Një  studim ka treguar se ata që vuajnë nga këto gjëra duhet të konsumojnë të paktën 240 ml lëngë të shegëve në ditë në mënyrë që të fillojnë të shohin rezultate. 

Mund të forcojë kujtesën

Mund të përmirësojë problemet e tretjes

 Mund të ekuilibrojë efektet e diabetit

Përmirëson shëndetin e kockave dhe zvogëlon dhimbjen nga artriti

Mund të ulë presionin e lartë të gjakut

Mund të mbajë larg viruset dhe gripin sezonal