Disa prej nesh mund të përdorin balsam buzësh çdo ditë, madje pa ditur se çfarë mund të jenë efektet e përdorimit të tepërt të balsamit të buzëve.

Më poshtë keni një listë të gjërave që ndodhin kur përdorim balsam buzësh shumë shpesh.

1. Buzët tuaja mund të bëhen edhe më të thata

Sipas dermatologëve, balsamet e buzëve përmbajnë përbërës që mund të irritojnë ose të shtresojnë shumë buzët tona. Këto janë gjëra të tilla si fenoli, kamfuri, mentoli, aromat, aromatizuesit, acidi salicilik dhe vitamina E. Për shembull, një studim arriti në përfundimin se 33% e pacientëve zhvilluan dermatit kontakti nga vitamina E.

2. Mund të çojë në acarim rreth buzëve tuaja

Specialistët konfirmojnë se duhet të aplikojmë balsam buzësh jo më shumë se 3 herë në ditë. Pas zgjimit, pasi të keni ngrënë / pirë dhe para gjumit. Nëse po përdorni tepër balsamin e buzëve, mund të përjetoni acarim ose njolla të vogla mund të shfaqen rreth zonës së buzëve.

3. Buzët tuaja mund të bëhen dembele

Disa formula të balsamit të buzëve krijojnë një pengesë artificiale për të bllokuar lagështinë, duke bërë që buzët tuaja të punojnë më pak në mënyrë që të ruajnë nivelet e tyre të hidratimit.

4. Akti i vendosjes së balsamit të buzëve bëhet varës

Ndërsa disa mund të thonë se janë të varur nga balsami i buzëve, Drejtori i Veprimit i OCD Joel Rose thotë se kjo nuk është e mundur. Ne nuk mund të jemi të varur nga balsami i buzëve. Në vend të kësaj, ne bëhemi të varur nga mekanizmi qetësues që marrim nga përdorimi i balsamit të buzëve./21Media