Chappelle ka thënë se Shkolla e Arteve nuk do të mbajë më emrin e tij

1 min read

Komediani Dave Chappelle ka njoftuar se në kundërshtim me planet e mëparshme, Shkolla e Arteve Duke Ellington në Uashington, DC, nuk do të mbajë emrin e tij.

Chappelle njoftoi vendimin në një ceremoni përkushtimi për vendin, sipas një raporti nga Washington Post.

Gjatë muajve të fundit, artisti ndezi polemika që kanë tërhequr kritika nga grupet e të drejtave civile dhe studentët në shkollë.

Gjatë ceremonisë të së hënës, Chappelle tha se vendosi të refuzonte nderin sepse nuk donte që emri i tij të shpërqendrohej nga puna e studentëve në shkollë.

Drejtori i Duke Ellington, Sandi Logan tha për Washington Post se shkolla ka pasur disa biseda me studentët dhe stafin rreth përfshirjes së Chappelle.

Chappelle është nga Uashingtoni, DC dhe një i diplomuar në vitin 1991 në shkollën prestigjioze, e cila edukon një student kryesisht me ngjyrë dhe, sipas Logan, një komunitet të rëndësishëm LGBTQ. Vitin e kaluar, Chappelle u zotua të dhurojë 100,000 dollarë për teatrin e shkollës./21Media