Dasma e shtrenjtë s'e bënë martesën e qëndrueshme

Dasma e shtrenjtë s’e bënë martesën e qëndrueshme

Të mendosh për një martesë si diçka që ndodh vetëm një herë në jetë është një magji që mund të shkatërrojë kufijtë e çdo buxheti.

A është veshja apo unaza, për të cilën keni ëndërruar jashtë buxhetit tuaj?

Nuk ka problem, është një sakrificë e denjë për diçka që do të zgjasë përgjithmonë. Por, para se të zhyteni në botën e kredisë dhe borxhit, lexoni se çfarë thonë ekspertët, përcjell rtv21.tv

Dasma e shtrenjtë nuk e bënë martesën e qëndrueshme

Derisa industria e dasmave përpiqet të ju bindë të shpenzoni sa më shumë që të jetë e mundur në një martesë përrallore, profesorët në Universitetin Emory vendosën të bëjnë diçka që askush nuk ka bërë më parë – shikoni nëse ekziston një lidhje midis shpenzimeve të dasmës dhe kohëzgjatjes së martesës, shkruan bright side, përcjell rtv21.tv

Për të arritur në përfundimin e tyre, ata shikuan festimet e dasmave të më shumë se 3,000 njerëzve. Ekspertët zbuluan se njerëzit që shpenzuan më pak se 1000 dollarë në ceremoninë e tyre të dasmës, kishin pothuajse një shans 50% më të lartë për të qëndruar së bashku, në krahasim me ata që shpenzuan më shumë se 20,000 dollarë. E njëjta ide është e vërtetë për unazën e fejesës. “Kërcënimi” i divorcit u rrit së bashku me çmimin e unazës.

Njerëzit hyjnë në borxh dhe kjo bëhet një barrë më pas

Sipas ekspertëve, stresi i borxhit është një arsye e mundshme që mund të fajësohet këtu. Studimet e mëparshme kanë treguar se një barrë monetare është çështja kryesore për të cilën diskutojnë çiftet. Dhe kjo është arsyeja e dytë (menjëherë pas mashtrimit) që çon në divorc, përcjell rtv21.tv

Pra, magjia është mjaft e thjeshtë – një martesë e vogël çon nuk çon në borxhe (ose pothuajse jo), dhe ka çështje më pak serioze për të luftuar dhe arsye më pak serioze që do t’ju bëjnë të ndaheni. Por, ky konstatim nuk është i vetmi që u zbulua gjatë studimit. Profesorët gjithashtu zbuluan se ka disa gjëra që mund t’ju ndihmojnë të qëndroni së bashku.

Një martesë e shtrenjtë nuk është e njëjtë me një martesë të madhe. Hulumtimi konfirmon se çiftet, dasma e të cilëve kishte më shumë se 200 mysafirë prireshin të qëndronin së bashku, në krahasim me ata që festuan vetëm këtë ditë.

Një muaj mjalti mund ta bëjë bashkimin tuaj të zgjasë

Dhe, nëse nuk dëshironi të keni shumë njerëz përreth, thjesht mund të investoni në një muaj mjalti. Një pushim i bukur duket se i shton dashurinë te çiftet. Çiftet që vendosën të shpëtojnë për aventura së bashku kishin 59% më të predispozuar të kishin një martesë të suksesshme./21Media