Bettina Moissi, është vajza e Aleksandër dhe Maria Mosiut, e lindur në vitin 1923.

Bettina, në rininë e saj kishte qenë aktore, por që më vonë e ka braktisur skenën dhe filmin. Ajo kishte intepretuar në filmin e parë gjerman mbi Holokaustin, film që edhe mbanë titullin “Holocaust”.

Bettina Moissi jeton ende dhe gjendet në Berlin. Ajo është 97 vjeçare.