Abortet e paligjshme në rritje, kërkohet inspektimi i klinikave private

Abortet e paligjshme në rritje, kërkohet inspektimi i klinikave private

Në kuadër të aktiviteteve ‘’Çikat që s’u linden kurrë’’,  Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis publikoi raportin “Abortet në Kosovë”, në të cilin është bërë analiza e aborteve dhe shëndetit riprodhues nga viti 1999 deri më 2019. Në këtë raport u dhanë statistika të aborteve ndër vite, ku u alarmua për numrin e madh të aborteve ilegale, ndërsa u kërkua inspektimi i klinikave private./21Media