Zëvendësministrja e Punëve ta Jashtme, Teuta Sahatqija në emisionin “Click” në RTV21 komentoi emërimet në diplomaci. Ajo vlerësoi punën e diplomatëve, por nuk e përjashtoi edhe mundësinë që janë bërë emërime jodakuate.

Duke iu referuar rasteve të fundit të cilat ngjallën reagime të shumta, sidomos emërimi i djalit të deputetit Haxhi Shala kosnull në Pragë, u shpreh e kënaqur që një veprim i tillë u ndalua.

“ Më vjen mirë që kjo u ndalu edhe që diplomacia vazhdon të konsiderohet si pjesë e rëndësishme dhe emndoj që edhe ky ndalim është pjesë e rëndësishme e pjekjës së shtetit”, tha ndër tjerash Sahatqija.

Ushtruesja e detyrës së Presidentes, Vjosa Osmani dje ka shfuqizuar katër dekrete për konsujt  të përgjithshëm, konkretisht për konsujt e përgjithshëm në Pragë, Lubjanë, Shkup dhe Tiranë./21Media