Pandemia ka ulur ndjeshëm kërkesën

Pandemia ka ulur ndjeshëm kërkesën

Çmimi i naftës WTI zbriti për herë të parë në historinë amerikane. Pas tetë orësh, çmimi i naftës së papërpunuar WTI ishte minus 0,22 dollarë, që është i pashembullt.

Nafta ra në 1.34 dollarë për fuçi më herët sot ose 94 për qind, më e ulëta kjo që nga viti 1983.

Pandemia e koronavirusit ka ulur ndjeshëm kërkesën, dhe çmimet e ‘arit të zi’ nuk janë befasi.

Çmimet nuk u ndikuan nga fakti se anëtarët e Organizatës së Vendeve eksportuese të naftës (OPEC) dhe aleatët nënshkruan një marrëveshje për të zvogëluar prodhimin me 9.7 milionë fuçi në ditë.

Rënia e çmimit të naftës WTI ka nxitur një mungesë të kapacitetit të ruajtjes pasi pandemia e koronavirusit ka ulur në mënyrë drastike kërkesën botërore për burimin më të rëndësishëm të energjisë.

Në fillim të këtij muaji, analistët paralajmëruan se koronavirusi do të kishte një ndikim jashtëzakonisht negativ në çmimet e naftës.