Shëndetësia dhe shërbimet e tjera thelbësore në të gjithë Indinë janë afër kolapsit si pasojë e një valë te dytë e koronavirusit që filloi në mes të marsit me nje shpejtësi shkatërruese.

Shëndetësia dhe shërbimet e tjera thelbësore në të gjithë Indinë janë afër kolapsit si pasojë e një valë te dytë e koronavirusit që filloi në mes të marsit me nje shpejtësi shkatërruese.

Hapsirat per varreza po mbarojnë, spitalet po i largojnë pacientët dhe familjet e dëshpëruara po kërkojnë ndihmë në mediat sociale për shtretër dhe ilaçe.
India raportoi 295.041 raste të koronavirusit dhe 2.023 vdekje para 2 ditëve.

“Vëllimi është i jashtëzakonshëm,” tha Jalil Parkar, një konsulent i lartë i mushkërive në Spitalin Lilavati në Mumbai, i cili duhej të shndërronte hollin e tij në një repart shtesë Covid.
“Gjërat janë jashtë kontrollit,” tha Ramanan Laxminarayan, drejtor i Qendrës për Dinamikën, Ekonominë dhe Politikën e Sëmundjeve në New Delhi,raporton BBC./21Media