Numri i të dhunuarve në Kosovë sipas Daçiqit, është shumë më i vogël

Numri i të dhunuarve në Kosovë sipas Daçiqit, është shumë më i vogël

Shefi i diplomacisë së Serbisë, Ivica Daçiq, nuk ka lënë pa përmendur fotografinë e prezantuar nga deputetja Flora Brovina kohë më parë në Kuvendin e Kosovës, e cila më vonë doli të jetë e rreme.

Ai ka thënë se fotografia ishte e bërë diku në Irak, dhe se me këtë janë ofenduar familjet e viktimave të dhunës.

“Serbia dënon çdo vepër të dhunës seksuale në çdo konflikt, por manipulimi me shifrat dëmton procesin e pajtimit, pasi pala shqiptare flitet për 20 mijë shqiptarë të përdhunuar”, u shpreh ai, duke shtuar se numri është shumë më i ulët sipas shifrave të OKB-së.