Daçiq deklarohet edhe për samitin e Parisit

Daçiq deklarohet edhe për samitin e Parisit

Ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq nuk pret progres të rëndësishëm në zgjidhjen e çështjes së Kosovës në samitin e Parisit më 1 korrik, i cili organizohet nga kancelarja gjermane, Angela Merkel dhe presidenti francez, Emmanuel Macron. Ai pret presione të mëtejshme mbi Serbinë, por thotë se Beogradi është mësuar nën presione dhe se lidhur me njohjen e Kosovës “nuk ka asgjë prej saj”.

“Kjo nuk do të pranohet nga presidenti Vuçiq apo kjo qeveri,” ka deklaruar Daçiq për Tanjug.

Duke komentuar interpretimet e ndryshme të rezultateve të samitit në Berlin dhe se çfarë mund të pritet nga takimi në Paris, duke pasur parasysh se takimi është planifikuar në të njëjtin format, Daçiq ka thënë se është “një periudhë shumë e gjatë kohore, duke pasur parasysh skenën politike në Evropë dhe rajon”.

I pyetur se sa i vështirësohet pozita presidentit Vuçiq në luftën për një zgjidhje kompromisi, pasi nuk ka asnjë qëndrim të vetëm në Serbi, Daçiq ka deklaruar se në arritjen e qëllimit të bashkësisë ndërkombëtare është gjithmonë e rëndësishme që në një territor të ketë paqëndrueshmëri, ndarje dhe konflikt politik, kështu që ky faktor ndërkombëtar të ketë një ndikim më të fortë dhe nevojën për t’u konsultuar për të vendosur në këtë rajon.

“Ne jemi të gatshëm të vazhdojmë dialogun, pasi ne mendojmë se është e vetmja arsyeshme dhe racionale”, ka thënë ai.