Lahuta Shqiptare dallon prej asaj serbe. Kështu tha themeluesi i shkollës së lahutës në trojet shqiptare, Sokol Plakolli.

Ai në emisionin “Për ditë të mbarë” në RTV21 tha se dallimi është çoftë në simetri, çoftë më fizionomi.

“Shqiptarët e ekzekutojnë lahutën nga serbët dhe këngët e eposit kreshnik të shqiptarëve janë realitet, janë unike ato nuk i kanë as serbët as malazezët asnjë popull në botë,  fundja lahuta nuk është vegël e cila i takon një popull.”, tha Plakolli.


Ai tutje tregoi se aktualisht në trojet shqiptare janë 100 lahutarë të çertifikuar./21Media