Shoferët danezë nuk duhet të mbajnë më patentë shoferin në formën e një karte, por mjafton një telefon mobil me një aplikacion që në të vërtetë ka licencë.

Madje nuk është e nevojshme të jetë një telefon mobil, por çdo pajisje që mund të ngarkojë një patentë shoferi digjital.

Aplikacioni quhet Kørekort dhe pasi të shkarkohet nga interneti dhe të krijohet një llogari, aktivizohet duke skanuar pasaportën.

Pengesa e saj më e madhe është se pranon vetëm pasaporta daneze, që do të thotë se nuk është menduar për të huajt, edhe kur ata kanë patentë shoferi danez.

Nëse po pyesni se si policia do të kontrollojë këto leje digjitale, përgjigjja nuk është tepër e komplikuar ose futuriste – duke skanuar kodin QR.