Lidhjet e Flynn me Moskën janë duke u hetuar në Shtetet e Bashkuara

Lidhjet e Flynn me Moskën janë duke u hetuar në Shtetet e Bashkuara

Presidenti rus Vladimir Putin, nuk kishte folur fare me këshilltarin e sigurisë kombëtar të SHBA-ve Michael Flynn, kur ata u ulën së bashku në një darkë në Moskë në 2015, njoftoi NBC News duke cituar liderin e Kremlinit të ketë thënë të dielën.

Lidhjet e Flynn me Moskën janë duke u hetuar në Shtetet e Bashkuara pas akuzave për ndërhyrje të mundshme ruse në zgjedhjet e vitit 2016. Një foto e publikuar shpesh në media, e shfaq Flynn të ulur pranë Putinit në një darkë gala, e cila kishte lënë të kuptohet se kishin marrëdhënie të ngushta.

Flynn nuk ka pranuar të dëshmojë Komitetin e Senatit të Senatit për lidhjet e tij ruse, duke u thirrur në të drejtën e tij kushtetuese për të shmangur vetë-inkriminimin.

Putin, duke folur për NBC News tha se e kujton darkën në fjalë si një ngjarje rutinë.

“Unë mbajta fjalimin, pastaj biseduam për disa gjëra të tjera, pastaj u ngrita dhe u largova, pastaj disa më thanë:” Ti e di se aty ishte një zotëri amerikan, i përfshirë në disa gjëra. Ai ishte pjesë e Shërbimit të sigurisë “,” tha Putin.

“Kjo është ajo, madje as nuk fola me të, kjo është shkalla e njohjes sime me Z. Flynn,” shtoi ai