Poezi nga shktimtari i njohur

Poezi nga shktimtari i njohur

Ndre Mjeda kishte lindur në vitin 1866, ndërsa ka vdekur në vitin 1937.  Mjeda ishte poet i shquar, veprimtar dhe patriot. Ai shquhet si njëri nga poetët më të mëdhenj të letërsisë shqipe. Ai pas vete la një pasuri të madhe të letërsisë, e cila përseritet brez pas brezi. /21Media

Dashunija ndaj Prindërve

Me sy cilun afer djepit,
Me kujdes e me dashtni,
Per vaj tem tue hjekun zi,
Tue shendue kur m’shifshi n’shend.

Babe e nane sa keni derdhe
Mbi shteg tem e hire e drite;
Ah, sa mire m’keni gatite
Per cdo kohe e per cdo vend.

Ju ma ndez’t nji flake ne zemer
Per pune t’nalta e per lumni
Per ju pra, o prind’t e mi,
Mend e zemra me lakmon.