Dawson-it iu mundësua të dëgjojë

Dawson-it iu mundësua të dëgjojë

Nuk ka asgjë më qetësuese për një fëmijë sesa zëri i nënës së tyre. Ndihmon t’i qetësojë ata gjatë kohëve të fatkeqësisë, i ngushëllon ata ndërsa fluturojnë dhe i lejon ata të dinë se janë të sigurt në krahët e dashur të nënës.

Për shkak se foshnjat kanë qenë në gjendje të dëgjojnë zërat e nënës së tyre që në fillim të 24 javëve në mitër, shpesh thuhet se foshnjat e porsalindura i kthejnë kokat e tyre në drejtim të zërit të nënës së tyre për shkak të njohjes.

Por, për foshnjat si Dawson Shull, dëgjimi i tingullit të zërit të nënës mund të mos ketë qenë kurrë një mundësi. Dawson ka lindur i shurdhër, shkruan rtv21.tv.

Megjithatë, falë zhvillimeve mahnitëse në teknologji, Dawson po merr një shans të dytë për të dëgjuar zërin e nënës së tij për herë të parë. Dawson 10-muajsh ka marrë implantet bashkëkëndor dhe që nga momenti kur ato u kthyen, do të ishte vetëm pak minuta para se të dëgjonte zërin e nënës së tij për herë të parë.

Edhe pse ai ishte paksa i tronditur nga të gjitha, nëna e tij Jessica tha se ai që është përshtatur mjaft mirë me implantet e tij. Ai madje bën shumë muzikë me instrumentet e tij të luajtjes për orë të tëra./21Media