Demokratët në Kongres po përpiqen të dëshmojnë se Trump ka bërë presion ndaj Kievit

Demokratët në Kongres po përpiqen të dëshmojnë se Trump ka bërë presion ndaj Kievit

Demokratët në Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA-së kanë dërguar një ftesë detyruese në Shtëpinë e Bardhë për të dorëzuar të gjitha dokumentet që kanë të bëjnë në lidhje me hetimin për tërheqjen e presidentit Donald Trump.

Ata së pari i bënë thirrje Shtëpisë së Bardhë ta bënte këtë deri të premten, por pasi afati nuk u përmbush, administratës iu dërgua një ftesë detyruese.

Kryetarët e komiteteve që udhëheqin hetimin, thanë se një thirrje detyruese ishte e nevojshme pasi “Shtëpia e Bardhë refuzoi të përgjigjet në disa thirrje për të paraqitur dokumente në baza vullnetare.”

Demokratët në Kongres dërguan gjithashtu një kërkesë për të dorëzuar dokumentet e kontakteve të zëvendës presidentit Mike Pence me Ukrainën, duke deklaruar se bashkëpunëtori i ngushtë i Pence ka dëgjuar bisedën telefonike midis Trump dhe presidentit të Ukrainës Volodymyr Zelensky, i cili është në qendër të hetimit për tërheqje.

Gjatë një bisede telefonike më 25 korrik, Trump i kërkoi Zelensky të hetojë Joseph Biden, rivalin e tij të mundshëm kryesor në zgjedhjet presidenciale të nëntorit 2020.

Demokratët në Kongres po përpiqen të dëshmojnë se Trump ka bërë presion ndaj Kievit zyrtar për të denigruar Biden, i cili konsiderohet si kundërshtari më i mirë i Trumpit në zgjedhje.