Parisi duhet të paguajë një gjobë prej 90,000 euro për diskriminim. Arsyeja është se shumë gra janë të punësuara në pozita drejtuese.

Kryebashkiakja, Anne Hidalgo e përshkroi vendimin si “absurd”.

Dy vjet më parë Parisi hapi 16 pozita të reja drejtuese “njëmbëdhjetë prej tyre shkuan te gratë dhe vetëm pesë tek burrat”, përfshirë edhe Hidalgo. Kuota për gratë ishte 69 përqind e vendeve të punës, shumë e lartë, siç mendon Ministria e Administratës Publike.

31 përqind burra ishin në disavantazh në tenderin e Parisit. Në përgjithësi, përqindja e grave në pozicione drejtuese në qytetin e Parisit është 47 përqind, transmeton rtv21.tv.

Siç tha kryebashkiakja Hidalgo nga Partia Socialiste, gjoba është madje “një kënaqësi” për të. Ajo njoftoi se do ta dorëzonte çekun personalisht së bashku me zëvendëset e saj dhe gratë e tjera nga pozicionet drejtuese.

Ajo kritikoi ministrinë për hapin “e papërgjegjshëm, e rrezikshëm”, “Në mënyrë që të arrijmë barazinë një ditë, ne duhet të rritemi në mënyrë që të emërohen më shumë gra sesa burra”, tha ajo./21Media