"Të dyja vendet kanë bërë përpjekje të mëdha për reforma"

“Të dyja vendet kanë bërë përpjekje të mëdha për reforma”

Deputetja socialdemokrate gjerman e Bundestagut, Nezahat Baradari në një deklaratë për “DW” e vlerësoi si hap të rëndësishëm hapjen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut.

“Të dyja vendet kanë bërë përpjekje të mëdha për reforma dhe me këtë i kanë përmbushur kushtet për fillimin e negociatave. Për vazhdimin e kësaj dinamike të reformave negociatat e anëtarësimit do të ishin një motor vendimtar”.

Sipas deputetes Baradari, Bundestagu duhet të hapë përfundimisht rrugën për fillimin e bisedimeve të anëtarësimit.

“Me kushtet paraprake të formulurara për Shqipërinë dhe fokusimin në kapitujt e shtetit ligjor në negociatat e pranimit, do duhet të jenë mënjanuar të gjitha pengesat që i zinin rrugën miratimit”.

Partia Socialdemokrate Gjermane e mbështeti edhe në qershor hapjen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë. Kurse unioni CDU/CSU pritet që këtë javën të merret intensivisht me Shqipërinë, në kërkim të një qëndrimi për çeljen e negociatave./oranews