Kosova ka marr vendim ku i detyron qytetarët të mbajnë maska mbrojtëse në fytyrë për të parandaluar përhapjen e Covid-19, disa personat arsyetohen se po i ndikon negativisht në frymëmarrje.

Megjithatë, Oda e Mjekëve të Kosovës ka dëshmuar të kundërtën. Sipas tyre përdorimi i maskës nuk pengon në frymëmarrje, shkruan rtv21.tv.

Dr. Gazmend Rexha e ka bërë një test të frymëmarrjes me dhe pa maskë. Ai tregoi se satorimet janë të njëjta po ashtu edhe pulsi./21Media