Në të kaluarën, James Middleton vëllai i Kate Middleton është hapur për luftimet e tij me depresionin, dhe për mënyrën sesi familja e tij i ka qëndruar afër për ta ndihmuar. Dhe në një ese të re të shkruar për Daily Mail, ai ka ndarë detaje të një dhurate të veçantë të blerë për të nga Kate dhe pjesa tjetër e familjes që ka ndihmuar në shëndetin e tij mendor.

“Unë kam shkruar në këtë punim për depresionin klinik që më goditi për herë të parë në vitin 2016, dhe një nga strategjitë e mia për të përballuar atë është bletaria”, shkruan James. James 33-vjeçari gjithnjë ishte interesuar për bletët, por familja i bleu bletë, si një dhuratë për ditëlindjen e tij të 24-të.

“Unë gjithnjë kisha dashur të mbaja bletë, por nuk isha derisa u ktheva 24 vjeç në vitin 2011 që dëshira u bë realitet. Pastaj, familja ime – nëna, babi dhe motrat e mia Katerina dhe Pippa – u bënë së bashku për të blerë atë që për mua ishte dhurata më fantastike e ditëlindjes e imagjinueshme”, shkruan James në esenë e tij të fundit, përcjell portli rtv21.tv

“Një furgon transporti mbërriti me një kuti të madhe gumëzhitje me etiketën paralajmëruese: Bletë të gjalla. Brenda ishte bërthama e kolonisë sime: 1.000 bletë të arrira”.

Që atëherë, James ka mirëmbajtur bletët e tij, madje ka mbjellë një livadh me luledielli afër koshereve me lule që bletët i duan. Në përgjithësi, ka pasur një efekt të fuqishëm në shëndetin e tij mendor.

“Unë e shoh atë si një formë aktive të meditimit, një shans për të shpëtuar nga trazirat mendore. Kur jam me bletët e mia është sikur dikush të shtypë butonin e memecit për gjithçka që më shqetëson mua,” shpjegon vëllai i Kate në esenë e tij.

James vazhdon të shpjegojë se sa më i qetë është ai, më të qeta janë edhe bletët – që është një mjet i rëndësishëm për të mbajtur nën kontroll shëndetin e tij mendor. “Kur jeni përshtatur dhe zhytur në detyrë, kujdeset e botës tërhiqen plotësisht,” shkruan ai.

Por bletët nuk janë të vetmet që ai përdor për të balancuar shëndetin e tij mendor; qentë e tij gjithashtu kanë luajtur një rol të madh për ta ndihmuar atë gjatë kohërave të tij të errëta. “Ella [Cocker Spaniel më i vjetër i James], veçanërisht, ka qenë shoqëruesi im i vazhdueshëm për dhjetë vjet dhe ajo ka qenë me mua në të gjitha seancat e mia të terapisë. Në mënyrën e saj të veçantë, ajo më ka shtyrë të vazhdojë mua”, shkroi ai vitin e kaluar, në një ese personale që hapet për depresionin e tij.

Dhe Kate, Pippa dhe prindërit e tyre kanë bërë gjithashtu gjithçka që munden për të mbështetur Jakobin përmes problemeve të tij të shëndetit mendor./21Media