Diamanti blu është 6.1 karat

Diamanti blu është 6.1 karat

Një diamant i rrallë blu që ka kaluar 300 vitet e fundit në shtëpitë mbretërore të Evropës është shitur në ankand në Gjenevë për 6.7 milionë dollar.

Ky diamant u dha si një dhuratë martese Elizabeth Farnese, vajza e Duka e Parma, kur u martua me Filipin V të Spanjës në 1715.

Më pas ai kalonte nëpër breza, duke u zhvendosur nga Spanja në Francë, Itali dhe Austri.

Diamanti 6.1 karat vjen nga miniera e famshme Golconda e Indisë, transmeton rtv21.tv.

Ai u shit vetëm pas katër minutash të ofertave në Sotheby’s, duke kaluar lehtë vlerësimin e shtëpisë së ankandit prej 3. 5 milionë dhe 5 milionë dollarësh.

“Ne ishim duke pritur një rezultat të mirë, por filluam nga $ 3.5 milionë dhe përfunduam me $ 6.7 milionë, kështu që tejkaloi pritshmërinë tonë”, tha specialistja e stolieve Sotheby, Daniela Mascetti.

“Bizhuteritë e mira, të dizajnuara mirë, të bëra mirë, me një nënshkrim, me një hapësirë të përsosur … në kohë, në moshë, bëjnë shumë mirë”, shtoi ajo.

Sipas faqes së internetit të ankandeve, diamanti në formë dardhe formoi dikur një pjesë të një diadane të zotëruar nga mbretëresha franceze Marie Marie Antoinette.

Ndërsa, identiteti i pronarit të ri nuk është zbuluar./21Media