Digjen automjetet e zjarrfikësve

1 min read

Zjarrfikësit nuk kanë qenë kurrë kaq të shpejtë në vendin e dislokimit, kësaj radhe zjarri shpërtheu në sallën e automjetëve të tyre!

Sirenat ranë në orën 12:06 të hënën pasdite në Olsberg të Gjermanisë.

Sapo anëtarët e zjarrfikësve vullnetarë mbërritën në stacion, panë flakët të dilnin nga njëra nga portat. Nuk raportohet për të lënduar.

Menjëherë 26 ndihmësit i çuan shtatë makinat e tjera për ta shuar zjarrin.

Më vonë, makina të tjera zjarrfikëse nga brigadat fqinje erdhën në shpëtim – u vendosën gjithsej 100 zjarrfikës me 18 automjete. Zëdhënësi i shtypit Edgar Schmidt tha se automjetet e zjarrfikësve Bigge-Olsberg duhet të kontrollohen nga ekspertë dhe, nëse është e nevojshme, të pastrohen nga kompani të specializuara. E gjithë veshja operative e rreth 70 anëtarëve gjithashtu duhet të kontrollohet për përshtatshmërinë për përdorim.

Është ende e paqartë nëse ndërtesa e djegur mund të shpëtohet. Dëmi nuk mund të përcaktohet ende; një ekspert po heton shkakun e zjarrit./21Media