Djali i Sarah Bingham, Noah, 20 vjeç dhe vajza Ariel, 16 vjeç, kanë të njëjtën gjendje të rrallë gjenetike, kanë problem me veshkët.

Zonja Bingham, nga Hexham, Northumberland, tha se veshka e saj do t’i përshtatej të dyve, kurse burri i saj Darryl ka një grup tjetër gjaku, kështu që nuk mund të jetë dhurues.

Të dy Noeu dhe Arieli kanë nefronoftizë, e cila shkakton inflamacion dhe gurë në veshka, përcjell portali rtv21.tv

Ajo tha se edhe pse djali i saj është “shumë dobët”, ai i nënshtrohet dializës së rregullt dhe është në një gjendje stabile.

Funksioni i veshkave të vajzës së saj “është përkeqësuar më shumë vitin e fundit” dhe asaj ndoshta do t’i duhet fillimisht një transplant.

Zonja Bingham tha: “Unë isha gati të jepja një veshkë vajzës time dhe më pas djali im kaloi në dështim të veshkave dhe ai gjithashtu ka nevojë për një veshkë. Padyshim, unë kam vetëm një që mund të dhuroj.Ekipet renale nuk ju shtyjnë [për të marrë një vendim], sepse ju po e vendosni veten tuaj në linjë për të dhuruar një veshkë. Duhet ta bësh vetë këtë thirrje, por padyshim si mama kur ke dy fëmijë që të dy kanë nevojë për transplantim të veshkave dhe ke pritur t’i japësh veshkën njërit, dhe papritmas edhe tjetri ka nevojë për një të tillë, “.

Problemet filluan në vitin 2016 kur Ariel filloi të ndjehej vazhdimisht i lodhur.

Zonjës Bingham iu tha se do të ishte një dhuruese e përshtatshme për Ariel kur të vinte koha. Pastaj, në 2019, Noe u sëmur dhe u diagnostikua me të njëjtën sëmundje. Ai është i qëndrueshëm, por do të duhet të shtojë peshë për t’iu nënshtruar një transplantimi.

Çifti ka një djalë tjetër Casper, 12 vjeç, i cili po testohet për të parë nëse ai gjithashtu të njëjtën sëmundje./21Media