Falë programit Operacionet Paqeruajtëse Globale (GPOI), nënkoloneli i dytë shqiptar Klejdis Plaku, rreshteri i stafit Daniel Lumonllari dhe rreshteri Luan Mishova u diplomuan në Shkollën e Marinës së Shteteve të Bashkuara për Asgjësimin e Lëndëve Shpërthyese (EOD) në Niceville, Florida.

Ambasada amerikane thotë në faqen e saj zyrtare në Facebook se të tre teknikët shqiptarë të asgjësimit të lëndëve shpërthyese u diplomuan me nota të larta, edhe pse kjo lëndë konsiderohet jashtëzakonisht e vështirë dhe ka pasur historikisht një shkallë jashtëzakonisht të lartë tërheqjeje.

Pjesëmarrja e tyre, e financuar nga programi GPOI, e ka pozicionuar mirë kompaninë shqiptare për asgjësimin e lëndëve shpërthyese në operacionet e ardhshme që mbështesin Misionet Paqeruajtëse të Kombeve të Bashkuara (UNPKO) në mbarë globin./oranews