Disa fakte që nuk i keni ditur

Disa fakte që nuk i keni ditur

Syri është organi më i ndjeshëm në trupin e njeriut, por ka disa gjëra që ndoshta më parë nuk i kemi ditur për të.

-Rreth 80% e asaj që ne mund të perceptojmë vjen përmes syve.

-Kujtimet tona janë të krijuara 80% nga imazhet që i kemi përceptuar.

-Syri i njeriut funksionon si një aparat fotografik, vetëm se është shumë më kompleks se aq.

-Syri i njeriut është organi i dytë më kompleks pas trurit.

-Diamtetri i syrit është rreth 24 mm dhe ka rreth 12 milionë fotoreceptorë.

-Gjashtë muskuj lëvizin në sferën okulare të syrit me një saktësi të tillë që lejojnë syrin për të ndjekur objektet që lëvizin.

-Nëse keni sytë ngjyrë kaltër? Ju keni një paraardhës të njejtë me të gjithë njerëzit e tjerë sykaltër në të gjithë botën.

-Ju kapsitni sytë (hapni-mbyllni sytë) një ose dy herë në 10 sekonda, ky veprim automatikisht parandalon tharrjen dhe irritimin e syve.

-80% e problemeve me të pamurit janë të shërueshme.

-Sytë e tu janë pothuajse me të njëjtën madhësi si atëherë kur keni lindur.

-Foshnjat e porsalindura mund të shohin qartë deri në 35 cm larg./21Media